Páxinas no tema:   < [1 2]
[Autorizaţie MJ] Actele necesare pentru autorizarea traducătorilor
Persoa que publicou o fío: Cristiana Coblis
Ildikó Szabó
Ildikó Szabó  Identity Verified
Hungary
Local time: 11:00
English to Romanian
+ ...
autorizatie Jul 23, 2006

Atunci inseamna pot obtine autorizatiea si in cazul in care am absolvit liceul cu predare în limba maghiara; multumesc foarte mult pentru raspuns!!!!

Florin Ular
Florin Ular  Identity Verified
Romania
Local time: 12:00
English to Romanian
+ ...
Declaraţie pe propria răspundere Aug 7, 2006

Poate cineva să-mi spună dacă această declaraţie trebuie făcuta la notar sau e suficient scrisă de mână şi semnată (din moment ce se dă un model)?
Mulţumesc mult.

dizzy
dizzy
English to Romanian
+ ...
acte Sep 5, 2006

Imi spuneti si mie, va rog, care e pana la urma valoarea timbrului judiciar, acum? Eu mi-am luat de 2000 si aud ca e trei. In final cred ca imi iau de 5 , sa fiu singura, mai ales ca am de gand sa trimit dosarul prin posta.
Si dupa ce obtinem autorizatia trebuie sa ne inregistram undeva in termen de 15 zile? Parca asa am citit pe un alt forum
Cu atatea acte sunt deja ametita. Cine stie mai multe poate sa ma lamuresca si pe min
... See more
Imi spuneti si mie, va rog, care e pana la urma valoarea timbrului judiciar, acum? Eu mi-am luat de 2000 si aud ca e trei. In final cred ca imi iau de 5 , sa fiu singura, mai ales ca am de gand sa trimit dosarul prin posta.
Si dupa ce obtinem autorizatia trebuie sa ne inregistram undeva in termen de 15 zile? Parca asa am citit pe un alt forum
Cu atatea acte sunt deja ametita. Cine stie mai multe poate sa ma lamuresca si pe mine la adresa [email protected] . Va multumesc de pe acum si sper sa auzim numai de bine.
Collapse

Ioana Costache
Ioana Costache  Identity Verified
Romania
Membro (2007)
English to Romanian
+ ...
Ce să faci în caz că ţi-ai pierdut autorizaţia Sep 8, 2006

…dacă ai zugrăvit, să zicem Sau dacă eşti atât de împrăştiat(ă), încât ai reuşit s-o faci şi pe-asta. Ca să primeşti un duplicat, trebuie să procedezi aşa:

Step 1. Te duci la un ziar de circulaţie naţională şi dai anunţ că ai pierdut autorizaţia numărul cutare, pe numele cutare, emisă în data de …. – mă rog, cam ce scria în autorizaţie. Ai grijă să nu rătăceşti factura şi chi
... See more
…dacă ai zugrăvit, să zicem Sau dacă eşti atât de împrăştiat(ă), încât ai reuşit s-o faci şi pe-asta. Ca să primeşti un duplicat, trebuie să procedezi aşa:

Step 1. Te duci la un ziar de circulaţie naţională şi dai anunţ că ai pierdut autorizaţia numărul cutare, pe numele cutare, emisă în data de …. – mă rog, cam ce scria în autorizaţie. Ai grijă să nu rătăceşti factura şi chitanţa primită de la ziar.
Step 2. Scotoceşti prin hârtiile pe care nu ai putut niciodată să le arunci (sau să le pui în ordine…) şi găseşti câteva copii după autorizaţie, dacă ai avut prevederea să le faci. E vorba de copii simple, nu legalizate.
Step 3. Faci copie simplă după cartea de identitate.
Step 4. Redactezi o cerere către “Direcţia Publicitate mobiliară, imobiliară, notari publici, executori, traducători şi interpreţi”, prin care soliciţi eliberarea unui duplicat.
Step 5. Pui într-un plic următoarele: cererea, copia după buletin, copia după vechea autorizaţie, factura şi chitanţa de la ziar. Trimiţi plicul la următoarea adresă:

Ministerul Justiţiei
Direcţia Publicitate mobiliară, imobiliară, notari publici, executori, traducători şi interpreţi
Strada Apolodor nr. 17
Sector 5 cod 050741

După vreo zece zile primeşti o autorizaţie galbenă pe care scrie că e duplicat actualizat. Actualizarea constă în omiterea numărului de telefon care era trecut în josul autorizaţiei vechi şi în adăugarea unor chestii (codul numeric personal şi un şir de instituţii care pesemne că nu existau pe vremea când mi-am luat eu autorizaţia ).

All in all, procedura e civilizată. Sper, totuşi, să n-aveţi nevoie de informaţiile astea
Collapse

Elena Iercoşan
Elena Iercoşan
Romania
English to Romanian
+ ...
certificatul Cambridge Oct 14, 2006

Sunt curioasă dacă se poate obţine autorizaţia MJ în baza certificatelor Cambridge ( CAE / CPE).

autorizare Oct 15, 2006

Am si eu o intrebare. Acolo scrie ca pentru autorizare, printre altele, iti trebuie certificatul de la Ministerul Culturii integral, traducere si retroversiune. Daca un candidat ia numai proba de traducere intr-o sesiune, primeste ceva la mana? Sau asteapta Ministerul Culturii pana ia si retroversiunea ca sa ii elibereze acest certificat integral?
Am vazut ca sunt destui candidati care iau numai o proba. Sper ca nu trebuie sa le dai iarasi pe amandoua ca sa iti elibereze certificatul integ
... See more
Am si eu o intrebare. Acolo scrie ca pentru autorizare, printre altele, iti trebuie certificatul de la Ministerul Culturii integral, traducere si retroversiune. Daca un candidat ia numai proba de traducere intr-o sesiune, primeste ceva la mana? Sau asteapta Ministerul Culturii pana ia si retroversiunea ca sa ii elibereze acest certificat integral?
Am vazut ca sunt destui candidati care iau numai o proba. Sper ca nu trebuie sa le dai iarasi pe amandoua ca sa iti elibereze certificatul integral...
Avand in vedere ca peste o saptamana o sa dau si eu examenul acesta, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu certificatul acesta, daca sunteti la curent cu problema expusa.
Multumesc.

[Editat la 2006-10-15 23:17]
Collapse

Páxinas no tema:   < [1 2]

Non hai ningún moderador asignado específicamente a este foro.
Para informar do incumprimento das normas do sitio ou para obter axuda, por favor, contacte co persoal do sitio »

[Autorizaţie MJ] Actele necesare pentru autorizarea traducătorilor

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »