Páxinas no tema: < [1 2 3 4 5] | Productivity and cost containment Persoa que publicou o fío: lucca
|
Lucian Alexandrescu wrote:
Oricum, mailurile importante le rezolv zilnic de pe bătrânul Armada M700 (până bootează W98SE, pot să fac turul etajului, şi încă n-a terminat; dar se descurcă bine cu plain surfing şi cu Office 97; şi cu cititul de cărţi). Nu e doar o chestiune de design al M2010 (care e dărâmător), ci şi de ergonomie: nici un "laptop" cu diagonală de 20" sau mai mare )) nu face 2 bani dacă nu are keyboard detaşabil şi, eventual, ecran cu poziţie larg reglabilă. Dell a înţeles acest lucru. Acer - încă nu.
Pentru M2010 este o ofertă şi la okazii.ro:
http://www.okazii.ro/catalog/2111511/computere-software/laptop-uri-accesorii/laptop-uri/Vand-laptop-nou-ani-garantie-MODEL-Dell-Inspiron-XPS-M2010.html
dar n-am cumpărat niciodată până acum de la situri de licitaţie, şi n-aş vrea să fac începutul cu ceva atât de scump.
M-am uitat un pic la Armada M700 şi mă miră faptul că rulează Win98SE atît de încet. Probabil că mai trebuie făcută curăţenie prin Windows şi atunci va merge mai bine. Alternativ, se poate încerca instalarea Win2000, care rulează fără probleme şi pe calculatoare mai slabe (cel mai slab pe care l-am testat a fost un PII cu 350 MHz şi 128 MB RAM), dar e mai stabil, nu adună atîtea "scame" şi seamănă cu un XP mai sărăcuţ.
Pe de altă parte, eu rulez fără nici un fel de probleme WinXP Pro SP2 pe un PIII mobile 650-500 MHz, cu 128 MB RAM, aşa încît mi se pare că Armada ar trebui să zbîrnie cu Win98SE (Win98SE a rulat la mine pe un Cyrix 90 MHz, care e mai slab decît Pentium I, cu 16 MB RAM şi nu făcea probleme).
O ciudăţenie mi se pare, totuşi, la Armada trackpoin-tul. Adică pe carcasă se vede că era făcută să aibă touchpad şi ei instalează trackpoint (nu pot să le sufăr!).
În ceea ce priveşte www.okazii.ro, eu de ani de zile (cam 5 ani) am tot cumpărat, dar nu am fost niciodată păcălit (am fost mai curînd păcălit cînd am cumpărat de pe e-bay Germania, dar asta e o altă poveste).
În plus, după încheierea licitaţiei, primiţi datele de contact ale vînzătorului şi puteţi lua legătura direct cu el, eventual chiar vedea produsul, înainte de a plăti. Iar la banii pe care îi cere pentru Dell, cred că un drum la Baia Mare nu e prea mult. În fine, fiecare cu priorităţile lui... | | | lucca Romania Local time: 07:14 English to Romanian INICIO DE TEMA Armada M700 (2) | Oct 21, 2006 |
Bogdan, mulţumesc pentru lămuriri!
Nu-mi dau seama de ce merge atât de încet. În Windows e destul de multă curăţenie (hard-diskul are 12 GB, aşa că am instalat destul de puţine programe). RAMul este 196 MB, nu e multă, dar nici prea puţină. Din exemplele date, ar trebuie să... zbârnâie!
W98 l-am pus pt. că W2000 mergea încet
Există şi variantă cu trackpoint (numai ca opţiune a cumpărătorulu... See more Bogdan, mulţumesc pentru lămuriri!
Nu-mi dau seama de ce merge atât de încet. În Windows e destul de multă curăţenie (hard-diskul are 12 GB, aşa că am instalat destul de puţine programe). RAMul este 196 MB, nu e multă, dar nici prea puţină. Din exemplele date, ar trebuie să... zbârnâie!
W98 l-am pus pt. că W2000 mergea încet
Există şi variantă cu trackpoint (numai ca opţiune a cumpărătorului; l-am luat second hand).
Un drum la Baia Mare ar fi o soluţie. Totuşi, mai aştept până apare şi versiunea cu 2 HD, 2 GB RAM etc., sau alt model de 20", nu neapărat de la Dell.
Până una-alta, i-am comandat Armadei 512 MB RAM şi HD de 60 GB, 7200 rpm. ▲ Collapse | | | Pataky Local time: 07:14 Hungarian to Romanian + ... OCR, Tastatura iluminata, Google Desktop | Oct 21, 2006 |
Maria Diaconu wrote:
[Nu ştiu dacă alţii au nevoie de OCR, dar pentru mine este ceva fantastic. Este foarte, foarte eficient. Merge aproape fără greşeală, merge repede şi, oricum, consider că merită să pierd un pic de timp cu scanarea, ca apoi să am textul de tradus în calculator. Aşa, pot să găsesc repede ceva cu find şi replace, nu mai foşnesc prin hârtii. Şi, mai ales, ceea ce este cel mai important, deoarece traducerile mele sunt cam repetitive, dar eu am memorie sc... See more Maria Diaconu wrote:
[Nu ştiu dacă alţii au nevoie de OCR, dar pentru mine este ceva fantastic. Este foarte, foarte eficient. Merge aproape fără greşeală, merge repede şi, oricum, consider că merită să pierd un pic de timp cu scanarea, ca apoi să am textul de tradus în calculator. Aşa, pot să găsesc repede ceva cu find şi replace, nu mai foşnesc prin hârtii. Şi, mai ales, ceea ce este cel mai important, deoarece traducerile mele sunt cam repetitive, dar eu am memorie scurtă, pot să caut în toate documentele anterioare, să văd unde îmi mai apare termenul sau sintagma respectivă, dacă am mai avut cândva o frază asemănătoare etc. Ceea ce nu aş putea să fac la fel de eficient, dacă aş avea un teanc de hârţoage în faţă. ]
Da, este super munca cu OCR -ABBY FINE READER. Îmi pare rău că nu l-am folosit de când îl am. În acest fel pe lângă comoditatea de a lucra cu textul direct pe monitor, de multe ori deja formatat, îţi mai şi rămân textele originale, care de multe ori poate fi foarte avantajos.
Mi-am pus Google Desktop. Funcţionează ca şi Google pe internet, dar "adulmecă" interiorul documentelor de pe calculatorul propriu. (Bineînţeles prima dată indexează toate docmentele). Dacă nu a găsit nimic, trece pe NET.
Acest adulmecat funcţionează ca la Google obişnuit, adică afişează cuvintele din jurul cuvântului, şi dacă cumva cuvântul este într-un dicţionar sau glosar propriu făcut în fişier text sau HTML cum cred că toţii aveţi, BINGO, nici nu trebuie să deschideţi fişierul (sau fişierele)
Şi încă ceva: e foarte rapid, nu ca şi "căţelul Search" din XP.
[Editat la 2006-10-21 17:50]
[Editat la 2006-10-21 17:52] ▲ Collapse | | | Pataky Local time: 07:14 Hungarian to Romanian + ... Laudă lui Google | Oct 21, 2006 |
Se pare că numeni nu stăpâneşte la ora actuală aşa de bine "căutarea" ca şi ei.
Zilnic îi laud în gând pentru tehnologia lor de căutare. Nu au pereche. | |
|
|
Pataky wrote:
Da, este super munca cu OCR -ABBY FINE READER.
Al meu este Readiris Pro 9. A venit la pachet cu scanerul.
Ce nu pot să înţeleg totuşi este de ce oare nu "înţelege" limba germană, dar totuşi "înţelege" olandeză. Din câte am vagă idee, parcă olandeză nici nu are diacritice. O dată am avut nevoie să scanez pagini în germană şi ieşit o varză. În schimb, în engleză este perfect şi cu româna se descurcă binişor, măcar înlocuieşte "ă" cu "a", nu cu alte semne neinteligibile. | | | Pataky Local time: 07:14 Hungarian to Romanian + ... Lucreaza cu dictionare proprii | Oct 21, 2006 |
Maria Diaconu wrote:
Pataky wrote:
Da, este super munca cu OCR -ABBY FINE READER.
Al meu este Readiris Pro 9. A venit la pachet cu scanerul.
Ce nu pot să înţeleg totuşi este de ce oare nu "înţelege" limba germană, dar totuşi "înţelege" olandeză. Din câte am vagă idee, parcă olandeză nici nu are diacritice. O dată am avut nevoie să scanez pagini în germană şi ieşit o varză. În schimb, în engleză este perfect şi cu româna se descurcă binişor, măcar înlocuieşte "ă" cu "a", nu cu alte semne neinteligibile.
Mi-am dat seama că lucrează cu dicţionare proprii.
Respectiv la un OCR pot fi mai multe lucruri importante:
- viteza de lucru (la un moment dat FBI avea OCR cel mai rapid)
- recunoaşterea scrisului de mână
- recunoaşterea mai multor limbi /cee ce ne interesează pe noi/ la care e clar călucrează cu un dicţionar propriu. În categoria asta acu' mulţi ani Recognita era tare, dar de multă vreme nu mai aud de ei. La ora actuală ABBY Fine Reader se pare că lucrează cel mai bine.
Prima dată când am auzit de ei, deja erau în top, iar ceea ce ştiau era recunoaştere imagine+text.
Acum ce trebuie să ţinem seama este că ce ne vin nouă sunt totuşi softw. gratuite(cu scaner), nu cu mii de dolari.
Creatorii ABBY Fine Reader după câte ştiu eu sunt ruşi şi recunoaşte şi limbi incredibile (eu nu le-am încercat chiar pe toate) cum ar fi 2 dialecte al inuiţilor.
Nu cred că merită să căutăm alt OCR când putem avea ABBY Fine Reader. Dacă textul este listat din calculator, îl recunoaşte impecabil, poate la începutul şi sfârşitul cursei mai greşeşte şi asta mai mult datorită scanerului.
Răspunzând la întrebare, este posibil că scanerul a fost destinată pieţii olandeze, deci Readiris Pro 9 nu e dotat cu dict. în limba germană. Bineînţeles e doar o presupunere.
În general fabricanţii oCR se gândesc mai mult la piaţa anglosaxonă uriaşă. | | | Páxinas no tema: < [1 2 3 4 5] | Non hai ningún moderador asignado específicamente a este foro. Para informar do incumprimento das normas do sitio ou para obter axuda, por favor, contacte co persoal do sitio » Productivity and cost containment CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
| Pastey | Your smart companion app
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.
Find out more » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |